A Sztehlo Gábor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium Bajcsy Zsilinszky utcai telephelyén  2023. december 4-én  a szemeretelepi iskolai oktatás kezdetének 110. évfordulója alkalmából, valamint az iskola kiemelkedő pedagógusai, Kuhár Ernő és Tomory Lajos tiszteletére emléktáblát helyezett el a Szemeretelepiek Baráti Közössége.

Az ünnepélyes avatást Somody László kerületi alpolgármester nyitotta meg. Az ünnepi megemlékezésben  Dr. Heilauf Zsuzsanna a Tomory Lajos Múzeum igazgatója,  a Sztehlo Gábor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium intézményvezetője Vicziánné Salla Ildikó és Kiss László református lelkész emlékeztek meg az iskola történetéről. Győri Dávid a Sztehlo intézmény iskolalelkésze, Isten igéjének gondolataival köszöntötte a jelenlévőket, majd megáldotta az emléktáblát.

A diákok közös énekkel és verssel emlékeztek meg az iskolaalapítókról.

Az ünnepség végén leleplezték az emléktáblát és koszorúval tisztelegtek Kuhár Ernő és Tomory Lajos valamikori igazgatók és közéleti személyiségek előtt.

A táblát a Gravománia Design  készítette, mely a Szemeretelepiek Baráti Közössége és helyi polgárok adományaiból készült.